Nacházíte se zde: Úvod Blog Zdraví 6 vědecky ověřených účinků látky Muira puama na ženy

6 vědecky ověřených účinků látky Muira puama na ženy

6 vědecky ověřených účinků látky Muira puama na ženy

Osnova:
Strom, jehož účinky znali už indiáni
Kořen plný prospěšných látek
Co lze v Muira puama najít?
1. Působí jako afrodisiakum
2. Chrání před stresem
3. Pomáhá v boji s depresemi
4. Zvyšuje fyzickou výkonnost
5. Zlepšuje paměť
6. Pomáhá proti únavě
Závěr

Odbourává sexuální poruchy, zvyšuje chuť na pohlavní styk a podporuje plodnost, to je jen základ toho, s čím může Muira puama pomoci! Amazonie, odkud pochází, je zkrátka fascinujícím územím plným zázračných rostlin. Jednou z nich je i tato „amazonská viagra“.

Strom, jehož účinky znali už indiáni

Nejedná se přitom o malinkou bylinku rostoucí nízko u země, ale o celý strom, jehož domovem jsou husté amazonské pralesy. Objeven byl na začátku minulého století a stále je pro vědce velkou neznámou. Je tak velmi pravděpodobné, že všechny jeho účinky ještě nebyly popsány. Vědci ale samozřejmě nebyli první, kdo se o účinky Muiry puamy začal zajímat. Jako první je objevily indiánské kmeny obývající pralesy.

Muži požvykovali kůru s kořenem za účelem zvýšení libida, jejich ženy z kůry vyráběly různé mastičky na vnější poranění a využívaly ji při menstruačních obtížích. Až v roce 1950 byla Muira puama zapsána do brazilského lékopisu, přišlo se totiž na to, že dokáže pomoci i při chorobách. Předepisována začala být jako lék proti chřipce, revmatismu, frigiditě, špatnému trávení nebo nadměrnému vypadávání vlasů. Za celosvětovou popularitou tohoto tropického stromu ovšem stojí legendy o účincích na libido.

Kořen plný prospěšných látek

Po světě je známá pod různými názvy, indiáni ji označují jako „mocné dřevo“, její český název ale zní mnohem obyčejněji - Voňatec vejčitý. Není to žádný drobeček, měří až 5 metrů. Má světle zbarvené květy ve tvaru hvězdice, ze kterých vychází štiplavá vůně podobná jasmínu. Nás na této rostlině ale zajímá hlavně kořen, ve kterém se skrývají mastné kyseliny, esenciální oleje, fytochemické kyseliny a rostlinné steroly.

Co lze v Muira puama najít?

Mastné kyseliny jsou součástí každé lidské buňky. Chrání nás před srdečními onemocněními, snižují krevní tuk a ovlivňují činnost celého imunitního systému. Zároveň působí jako ochrana před vznikem některých autoimunitních onemocnění. Jsou důležité také pro náš mozek. Esenciální oleje nám pomáhají v boji proti stresu a usnadňují dýchání. Zlepšují problémovou pokožku i koncentraci a zmírňují bolest svalů.

Fytochemické kyseliny účinně detoxikují organismus a chrání před jeho stárnutím. Zároveň chrání před rakovinou. Rostlinné steroly snižují cholesterol, zpomalují proces stárnutí a bojují proti nemocem.

...

Už složení Muira puama napovídá, že rozsah jejího působení je opravdu zajímavý. Jaké jsou jeho vědecky ověřené účinky na ženský organismus?

1. Působí jako afrodisiakum

Jako sexuální stimulant se Muira puama užívá už celá staletí. Na co přišli sami obyvatelé pralesů, potvrdili i vědci. Nejenže umí nabudit, ale pomáhá při léčbě sexuální dysfunkce (a to nejen u žen, ale i u mužů) a vyvolává chuť na sex. Umí dokonce prodloužit pohlavní styk a zvýšit libido i sexuální prožitek.

Speciálně u žen se Muira puama využívá při léčbě frigidity a k podpoře plodnosti. Dokáže zmírnit menstruační bolesti i příznaky související s menopauzou. Prokrvuje pánevní oblast, čímž zvyšuje citlivost pohlavních orgánů a
podporuje tak silnější prožitek při pohlavním styku.

Vědci zkoumali její potenciál pro zvýšení libida na dvou stovkách zdravých žen. Po jednom měsíci užívání Muiry puamy uvedlo 65 % z nich, že se zvedla jejich sexuální touha i intenzita orgasmu.

2. Chrání před stresem

Ačkoliv jsou její nejsilnější účinky v sexuální oblasti, může pomoci i jinde. Užívá se jako nervové tonikum během psychicky náročného období a chrání před stresem.

Bylo prokázáno, že Muira puama působí proti některým účinkům chronického stresu, má totiž antioxidační účinky. Studie dokonce dospěla k závěru, že Muira puama může mít vlastnosti podobné adaptogenům, což jsou rostlinné produkty zvyšující odolnost organismu proti stresovým situacím, jako je zranění, úzkost nebo tělesná únava. Zlepšují schopnost odolávat změněným podmínkám, zkrátka se na ně adaptovat.

3. Pomáhá v boji s depresemi

Chronický stres může vést až k depresím, a nejen to. V období menopauzy dochází k mnoha fyzickým i psychickým změnám a ženy se tak stávají náchylnějšími právě ke stresu, úzkostným stavům a depresím.

Muira puama má antidepresivní vlastnosti, díky kterým dokáže zahnat úzkosti, strach, nervozitu i deprese. Studie provedená na laboratorních myších poukázala na fakt, že Muira puama dokáže léčit depresi vyvolanou stresem stejně účinně jako antidepresiva.

4. Zvyšuje fyzickou výkonnost

Mezi sportovci není novinkou, že rostlinné produkty dokážou zvýšit fyzický výkon a odolnost. Ani Muira puama není výjimkou. V Brazílii je považována za přírodní tonikum zvyšující sportovní výkonnost a zároveň snižující únavu. A i toto tvrzení je vědecky ověřeno, studie totiž zjistily, že může na naše tělo působit jako mírný stimulant.

5. Zlepšuje paměť

Muira puama působí také na mozek. Dokáže zlepšit paměť a pomoci s procesem učení. Podporuje totiž růst neuronů. Studie v této oblasti proběhla opět na laboratorních myších a ukázala, že staré myši, kterým byla rostlina podávána, vykazovaly větší zlepšení paměti, než mladé myši, kterým Muira puama podávána nebyla.

Zároveň rostlina pomohla s obnovou paměti u myší s poškozením mozku. Pomoc s procesem učení podporuje i fakt, že Muira puama zvyšuje nejen fyzickou, ale také psychickou výkonnost a odolnost, a zabraňuje tomu, aby se nás zmocnila únava.

6. Pomáhá proti únavě

Muira puama je účinný pomocník při léčbě slabosti po nemoci a obecném nedostatku energie. Využívá se nejen při fyzické, ale také duševní únavě, podrážděnosti a při bolestech hlavy.

Závěr

Uvedené účinky nejsou zdaleka jediné, které Muira puama má! Dále například snižuje hladinu cholesterolu i tělesného tuku. Pomáhá při nachlazení a problémech s trávením. Muiru můžeme aplikovat i na vnější poranění, otoky, revmatismus a jako uklidňující prostředek během masáže či koupele.

I přes všechny již prokázané účinky Muiry puamy probíhají další studie, které se na ni soustředí jako na podpůrný prostředek v boj proti Alzheimerově chorobě i rakovině. V jakých formách ji můžeme užívat? Jako drcenou dřevinu, kterou zalijeme vodou, prášek nebo extrakt. Je samozřejmě také součástí výživových doplňků.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Přírodní adaptogeny a jejich účinky na ženské tělo

27. 3. 2024 Doporučujeme
Adaptogeny jsou přírodní látky, které pomáhají lidskému organismu lépe zvládat fyzickou i psychickou zátěž. Zkrátka nám pomáhají se lépe adaptovat. Jaké jsou neúčinnější adaptogeny, co dokážou a jak je užívat? Odpovědi najdete v dnešním článku, ve kterém se také zaměříme na to, jak adaptogeny…

Přečíst článek

Jak spalovat viscerální tuk?

27. 7. 2023
Viscerální tuk. Bílá tuková tkáň, která obklopuje tělesné orgány a bývá na místech, kde by se vyskytovat neměla. Obaluje například střeva, játra či srdce. Viscerální tuk má řadu záludností a vede ke vzniku řady zdravotních problémů.

Přečíst článek

Objednat FEMINUS

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup
569 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc
Doprava zdarma

Jednorázový nákup
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
569 Kč 494 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 75 Kč

Otázky a odpovědi

Pro koho je FEMINUS vhodný?+

Produkt FEMINUS je určen pro všechny ženy, které trápí nepříjemné příznaky menopauzy nebo zvýšená únava a nedostatek energie. Mladším ženám pomáhá zejména zmírnit premenstruační syndrom, zvyšuje jim energii, vitalitu a libido. U žen v období menopauzy zase snižuje nepříjemné příznaky klimakteria jako je nekvalitní spánek, časté návaly horka a dodává jim energii.

Za jak dlouho pocítím první účinky? +

Tento fakt je hodně individuální. Záleží na mnoha faktorech. Rozhodující je Váš věk, fyzická kondice, stravovací návyky apod. FEMINUS obsahuje ověřené látky na podporu ženské vitality, energie a snížení příznaků menopauzy. Dle dosavadních zkušeností, se nejrychlejší účinky dostavují během dvou týdnů, většina žen však pocítí rozdíl po jednom až dvou měsících užívání..

Proč musím brát dvě tablety denně?+

Nechceme dělat nic napůl. Abychom měli jistotu, že Vám FEMINUS opravdu pomůže, musí obsahovat dostatek všech účinných látek ve správném poměru. Dané množství nejsme schopni dát do jedné tablety. Pokud si zapomenete vzít tabletu ráno, hlavu si z toho nedělejte, bez problému si můžete vzít večer dvě tablety najednou.

Má FEMINUS vedlejší a nežádoucí účinky? +

FEMINUS je 100% přírodní produkt, který se skládá pouze z vitamínů, minerálů a extraktů z bylin. Hlavní síla produktu je především jedinečná kombinace těchto látek a objem, ve kterém jsou obsaženy. Všechny složky jsou v lékárnách běžně dostupné a lékaři velmi často doporučované. Pokud nejste na žádnou ze složek v produktu alergická, je pro Vás FEMINUS naprosto bezpečný.

Nemusíte se tedy obávat, žádné vedlejší účinky Vám nehrozí.

PS: Jako téměř každý doplněk stravy je i FEMINUS nevhodný pro těhotné a kojící ženy. Z důvodu obsahu Macy by neměli produkt užívat ženy s endometriózou a myomatózní dělohou. A z důvodu obsahu kotvičníku zemního není vhodný při současném užívání léků na ředění krve.

Je FEMINUS k dostání v lékárnách?+

Ano, doplněk stravy FEMINUS je certifikovaný státním zdravotním ústavem v Praze a je běžně dostupný i v online lékárnách v Česku a na Slovensku. Nicméně zde na našich stránkách si můžete zakoupit produkt přímo od výrobce za nejlepších podmínek a s přidanou hodnotou v podobě dárků, či slevy za pravidelné objednávky.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Dali jsme si za cíl vytvářet dlouhodobé a hlavně spokojené zákazníky. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru